Wat is NFT-staking en hoe inkomsten te verdienen met NFT's?

NFT's zijn tokenized assets die veilig kunnen worden ingezet en onderhouden op NFT-stakingsplatforms.

Wat is NFT-staking en hoe inkomsten te verdienen met NFT's?

We kennen allemaal het inzetten van cryptocurrencies, waarbij je rendement maakt op je investering. Tegenwoordig kun je ook geld verdienen door je niet-onaantastbare tokens (NFT's) in te zetten! Door uw niet-onaantastbare tokens (NFT's) op NFT-stakingsplatforms in te zetten, kunt u extra rendement op uw investering maken. NFT's zijn door deze ontwikkeling nog aantrekkelijker geworden.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen zonder ervoor te hoeven werken. Passief inkomen was vroeger iets wat rijke mensen via de bank konden krijgen omdat de rente op spaarrekeningen vrij hoog was. Tegenwoordig krijg je nauwelijks rente over je geld op de bank; in sommige gevallen moet je zelfs betalen voor je spaargeld! Vanwege de relatief hoge beloningen voor het inzetten van cryptocurrencies en NFT's, is er een new-age alternatief gevonden.

Wat is NFT-staking?

Het inzetten van je NFT's is een manier om je unieke token aan het werk te zetten op de blockchain. Vaak worden NFT's geassocieerd met digitale afbeeldingen, zoals de Bored Ape Yacht Club-collectie, maar het kunnen allerlei objecten zijn, van digitale kunst tot videobestanden tot items in een game. NFT-staking betekent dat u uw niet-onaantastbare tokens aan een platform of protocol koppelt. In ruil voor deze actie ontvang je stakingsbeloningen. Op deze manier kun je extra verdienen terwijl je eigenaar blijft van de NFT.

U kunt deze manier van staken vergelijken met gedecentraliseerde financiële (DeFi) yield farming, waarbij cryptocurrencies worden uitgeleend of ingezet aan liquiditeitsverschaffers om beloningen te verdienen via rente of de transactiekosten die door anderen worden gemaakt. Deze manier van rente verdienen is vergelijkbaar met die verdiend via een bank, maar in dit geval is er geen tussenpersoon. NFT-staking behoort tot de gedecentraliseerde financiële wereld, terwijl de bankvorm gecentraliseerd is.

Hoe werkt NFT staking?

NFT-staking werkt hetzelfde als het uitzetten van cryptocurrencies, omdat NFT's tokenized assets zijn. Ook voor NFT's kan niet elk niet-onaantastbaar token worden ingezet, net zoals dit niet voor elk token mogelijk is. Omdat NFT's tokenized assets zijn, kunt u ze inzetten op NFT-uitzetplatforms waar u ze veilig kunt houden. Dit is mogelijk via een smart contract op het juiste blockchain protocol.

Hoewel het staken van NFT's een relatief nieuw concept is, zijn veel NFT-houders erg enthousiast over deze ontwikkeling. Dat komt omdat een niet-onoplosbaar token uniek is, waardoor houders terughoudend zijn om te verkopen. Dit is het grote verschil met cryptocurrencies, waar je gemakkelijk crypto kunt kopen en verkopen. Om NFT's in te zetten, heb je een crypto wallet nodig, die geschikt moet zijn voor de betreffende NFT.

Controleer eerst of je favoriete wallet ook past bij de blockchain waarop de NFT zich bevindt. Vervolgens moet u de portemonnee verbinden met het stakingsplatform, zodat u uw NFT's naar het platform kunt sturen. Deze bewerking is te vergelijken met het uitzetten van je munten. Beide kunnen worden uitgevoerd door naar het uitzetgedeelte van het platform te gaan.

NFT staking beloningen

Het type stakingsbeloningen dat NFT-houders kunnen ontvangen voor het inzetten van hun NFT's is afhankelijk van het platform en het type NFT. De meeste NFT-stakingsplatforms bieden periodieke beloningen, die vaak dagelijks of wekelijks worden uitbetaald. Vaak worden deze beloningen uitbetaald in het utility-token van het platform, maar er zijn uitzonderingen. Ongeacht het token dat wordt gebruikt voor het uitzetten van beloningen, kunt u de stakingsbeloningstokens verhandelen en mogelijk converteren naar andere cryptocurrencies of fiat-geld.

Daarnaast zijn er ook stakingsplatforms die gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's) hebben. Hier kunnen NFT-houders hun activa vergrendelen in een DAO-pool, ook bekend als een NFT-stakingspool, waarmee ze kunnen deelnemen aan governancetaken op het platform. Daar hoort vaak ook stemrecht bij als er voorstellen worden gedaan. Het is ook mogelijk om de voorstellen zelf te doen, maar dit verschilt per DAO.

Omdat een groot deel van de NFT's op de NFT-markt tot verschillende blockchain-games behoort, zijn er ook verschillende inzetmogelijkheden in play-to-earn games zoals Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND) en Splinterlands (SPS). In play-to-earn gaming kun je niet alleen crypto verdienen, maar ook NFT's. Dit maakt het mogelijk om gratis NFT's te verdienen en ze vervolgens in te zetten!

Hoe verdien je passief inkomen met NFT's?

Als u NFT's in uw crypto-portemonnee hebt, kunt u ze gebruiken om passief inkomen te verdienen. NFT-staking is de nieuwste manier om passief inkomen op te bouwen met blockchain-technologie. Met elke bron van dergelijke inkomsten moet u vooraf een investering doen. Hoewel dit in geld of in de tijd kan zijn, wordt een passief inkomen via NFT's voornamelijk bereikt door een investering met geld.

Bij het zoeken naar een manier om passief inkomen op te bouwen met NFT's, is het handig om aandacht te besteden aan een paar dingen, zoals hieronder weergegeven.

Dit heeft echter ook zijn voordelen. De populariteit van een spel kan ook toenemen, waardoor je kunt verdienen aan de NFT zelf. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de NFT en naar de markt, het nut en de stakingsbeloningen.

NFT-uitzetplatforms

Er zijn talloze verschillende NFT-uitzetplatforms, wat betekent dat één voorbeeld van een platform niet allemaal veelzeggend is. Om u een beter beeld te geven van de variaties op dit gebied, lichten we een paar NFT-stakingsplatforms uit. Door de enorme opkomst van play-to-earn NFT's zijn er veel voorbeelden op dit gebied, maar wist je dat exchanges ook actief bezig zijn met NFT-staking?

Binance NFT PowerStation

Voor de Binance Fan Tokens is er een stakingsplatform waar houders van NFT's kunnen verdienen door hun favoriete sportteams te ondersteunen. Door hun NFT's in te zetten, kunnen ze extra Binance Fan Tokens verdienen. Binance is een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen, met tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd. Daarnaast levert Binance de meeste diensten, waaronder NFT staking, aan haar gebruikers.

Binance Fan Tokens zijn utility tokens, die zijn gekoppeld aan een bepaald sportteam. Met dit token kunnen tokenhouders genieten van verschillende privileges. Zo kun je als tokenhouder profiteren van voorrang bij kaartverkoop of inspraak hebben in belangrijke beslissingen binnen de sportclub. Binance Fan Tokens zijn vooral in trek bij sportclubs, maar kunnen ook worden gebruikt door artiesten of andere beroemdheden, die een grote aanhang hebben.

MOBOX (MBOX)

Een ander voorbeeld van het NFT-stakingsplatform is het platform van MOBOX, een spel gebouwd op de blockchain. MOBOX heeft een metaverse genaamd de MOMOverse, waar je verschillende NFT's kunt vinden. U kunt deze NFT's verhandelen op de marktplaats van MOBOX, maar u kunt ze ook inzetten en een passief inkomen opbouwen. Elke MOMO heeft verschillende kwaliteiten, met zijn hashing-kracht willekeurig gegenereerd.

Wanneer u MOMO inzet, kunt u het governance-token van MOBOX ontvangen als een stakingsbeloning. Het nummer van de beloning wordt berekend op basis van het aantal MOMO's dat je inzet. Omdat elke MOMO in zeldzaamheid varieert, varieert de hashing-kracht ook, wat van invloed is op de stakingsbeloningen. MOBOX is natuurlijk een van de vele voorbeelden. Bekende NFT-games zoals Splinterlands en Axie Infinity bieden deze service ook aan NFT-houders!

Wat zijn de beste NFT's om in te zetten?

Wanneer u besluit om uw NFT's in te zetten, is het belangrijk om een goed idee te hebben van wat u wilt bereiken. Om de beste NFT's voor staking te vinden, moet u weten waar de kansen liggen. Goed marktonderzoek is daarom erg belangrijk. Er zijn verschillende NFT's die je kunt inzetten, die elk hun eigen kenmerken hebben. Zorg er daarom voor dat je strategie duidelijk voor je is.

Hou je van gamen en wil je investeren in deze industrie? Dan is bijvoorbeeld een NFT-uitzetplatform als Splinterlands een interessante optie voor je. Dit play-to-earn-spel gebouwd op de Ethereum-blockchain stelt spelers in staat om extra te verdienen via NFT-staking. Houd er altijd rekening mee dat NFT's ook in waarde kunnen dalen, dus er zijn ook risico's verbonden aan het inzetten van uw niet-onoplosbare token.

Bronnen : https://cointelegraph.com/news/what-is-nft-staking-and-how-to-earn-income-from-nfts

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world