Moeilijke doorgang voor Bitcoin miners

De Financial Times rapporteert over de duizelingwekkende daling van de inkomsten van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het minen van cryptocurrencies, waaronder Bitcoin.

Bitcoin PC hacken

Naarmate de cryptowinter intreedt, verdiept één sector in het bijzonder de problemen: die van miners. Grote blockchains zoals Bitcoin die werken volgens de "Proof-of-work" -regel vereisen de constante validatie van transacties door middel van complexe cryptografische bewerkingen. De Bitcoin (of andere crypto) die ze in ruil daarvoor verdienen, worden gegenereerd door de vergoedingen die door gebruikers tijdens elke transactie worden betaald en worden vergoed in de vorm van een nieuw blok, met andere woorden crypto-rinkelen en struikelen geïntroduceerd door het systeem volgens een vooraf vastgesteld algoritme.

Om te begrijpen hoe een mijnwerker winst genereert, moeten we ook rekening houden met het begrip moeilijkheidsgraad – dat afhangt van het aantal blokken dat nog moet worden gedolven en het aantal mijnwerkers dat concurreert. Naast hun activiteit moeten miners winst kunnen genereren door rekening te houden met energiekosten, afschrijving van apparatuur en mogelijke toekomstige capaciteitsbehoeften. Het is ook noodzakelijk om je voor te bereiden op marktverbuigingen en omkeringen, zoals die welke de sector sinds het begin van het jaar treft.

Bitcoin miners hebben zich niet allemaal hetzelfde voorbereid op "winter"

Zoals gemeld door de Financial Times, beginnen veel mijnwerkers echter de schuld te geven aan de klap, vooral op de Bitcoin-blockchain, met de sleutel tot wat lijkt op echte transformaties van de sector. De totale hashrate van de Bitcoin blockchain is naar verluidt met 4% gedaald sinds begin vorige week. Tegelijkertijd bereikte de totale omzet het laagste niveau in bijna een jaar. De sector heeft enkele beursgenoteerde bedrijven.

We kunnen Marathon Digital, Hut 8 of Argo Blockchain noemen… de aandelenwaarde van deze bedrijven is al iets meer dan een maand in vrije val, tussen de -30% en -40%. Het moet gezegd worden dat tussen een daling van de interesse, een verschuiving van beleggers naar andere crypto en andere soorten investeringen, en een waarde die dit jaar meer dan 50% heeft verloren, de Bitcoin-blockchain de afgelopen jaren zelden zo onaantrekkelijk is geweest.

Maar het is vooral de internationale context die de situatie compliceert. De meeste grote mijnbouwspelers hadden de afgelopen jaren honderden miljoenen dollars op tafel gelegd om hun infrastructuur te verbeteren, onder meer door deze veel minder energie-intensief te maken en dus gemakkelijker de weg naar winstgevendheid te vinden. De top is toegevoegd aan de oorlog in Oekraïne en de gevolgen die we kennen voor de energieprijs.

En een verversing van de banksector en markten die de investeringscapaciteit beperken. Volgens de zakenkrant kan de situatie een voorbode zijn van een toekomstige consolidatiegolf. Sommige acteurs lijken zich beter te hebben voorbereid op de crisis dan anderen. Hut 8, bijvoorbeeld, had een jaar lang een ommekeer verwacht – en heeft een oorlogskas van 7.078 Bitcoin om te gebruiken zoals het wil voor mogelijke overnames.

Bron: https://www.presse-citron.net/passage-difficile-pour-les-mineurs-de-bitcoin/

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world