Waar zijn de meeste NFT-gebruikers?

Niet-fungibele tokens, of NFT's, ontmoetten vorig jaar een bijzonder sterke aantrekkingskracht in sommige Aziatische landen, waaronder Thailand, China en Vietnam. Volgens gegevens van Statista's Digital Economy Compass 2022 leidt Thailand de landen met het hoogste aantal NFT-gebruikers, met een totaal dat in 2021 bijna 5,7 miljoen bereikte. Het wordt gevolgd door Brazilië (bijna 5 miljoen betalende actieve klanten of accounts) en de Verenigde Staten (3,8 miljoen). Rekening houdend met de omvang van de bevolking valt Thailand nog meer op, met een penetratiegraad die momenteel op 8% staat. Dit staat in schril contrast met Canada en Brazilië, waar het cijfer respectievelijk 3,7% en 2,3% bedraagt.

Volgens Forbes wordt een NFT gedefinieerd als een "digitaal activum dat objecten uit de echte wereld vertegenwoordigt, zoals kunstwerken, muziek, game-elementen en video's. Ze kopen en verkopen online, vaak met cryptocurrencies, en zijn meestal gecodeerd met dezelfde onderliggende software als veel crypto's. " In zekere zin fungeren ze als "eigendomsbewijzen" voor digitale werken, die veilig en traceerbaar worden dankzij blockchain-technologie. Het enthousiasme voor NFT's is vooral te danken aan hun uniciteit.

Hoewel deze markt booming is, waarschuwen financiële experts echter tegen het investeren in NFT's, omdat de variatie in hun waarde sterk verband houdt met speculatie en hype. Zoals Chuin Ting Weber, CEO van MoneyOwl, uitlegt aan Yahoo News: "NFT's hebben geen economisch rendement op basis van de activiteit van bedrijven of landen. De aard van de winsten is speculatief en volatiel: je kunt astronomisch winnen, maar je kunt ook alles verliezen." Om deze reden suggereert het dat gebruikers alleen in NFT's plaatsen wat ze bereid zijn te verliezen.

Tristan Gaudiaut

Tristan Gaudiaut

Datajournalist

[email protected]

BESCHRIJVING

Deze grafiek toont een schatting van het aantal NFT-gebruikers in de geselecteerde landen in 2021, in miljoenen.

Bron: https://fr.statista.com/infographie/27590/pays-avec-le-plus-utilisateurs-de-nft/

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world