Oekraïne: Startup creëert 10.000 NFT's om oorlogsvluchtelingen te ondersteunen

De NFT's worden steeds meer betrokken bij solidariteitsacties. Inderdaad, veel initiatieven met behulp van deze technologie zijn ontstaan sinds het begin van de invasie van Oekraïne om de Oekraïense inspanningen tijdens de oorlog tegen Rusland te ondersteunen. Met dit in gedachten heeft blockchain-startup IamUkraine Studio een verzameling NFT's gelanceerd met de gelijkenis van Volodymyr Zelensky om de moed te eren van de mensen waarvan hij de president is. Het project heeft al steun gekregen van meerdere goede doelen in Europa.

KIEV, OEKRAÏNE - 20 MEI 2020: Persconferentie van president van Oekraïne Volodymyr Zelensky

NFT's ten gunste van Oekraïne

De Zelenskiy NFT-collectie is een selectie van 10.000 NFT's uitgegeven op de Ethereum (ETH) blockchain. Elk verzamelobject illustreert president Zelenski in verschillende aspecten. Elk weerspiegelt zowel welvaart als nationale cohesie binnen Oekraïne.

Het doel van dit initiatief is om fondsen te werven voor hulp aan Oekraïense slachtoffers van rampen en, in het algemeen, om humanitaire hulp te bevorderen. Het project heeft ook tot doel donoren uit alle lagen van de bevolking samen te brengen rond één transparant ondersteuningsmechanisme.

De NFT's in kwestie zijn ERC-721 tokens die beschikbaar zijn op het OpenSea-platform. Ze worden in twee fasen te koop aangeboden. Eerst tijdens een voorverkoop van 2.000 Zelenskiy NFT, elk verkocht voor 0,15 ETH. Vervolgens zal 7.500 NFT van de collectie op de markt worden gebracht bij openbare verkoop tegen een eenheidsprijs van 0,2 ETH. Daarnaast is het de bedoeling dat 500 NFT's gratis worden uitgedeeld aan oorlogshelden en actieve leden van de gemeenschap.

Beleggers kunnen zoveel verzamelobjecten kopen als ze willen. Het aantal acquisities per persoon is echter beperkt over een periode van tijd. Het doel van deze maatregel is om de deelname van zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Versterking van de acties van verenigingen

Het geld van de veiling gaat vooral naar het goede doel. Ze zullen worden gebruikt om voedsel en gezondheidsbenodigdheden te leveren aan door oorlog getroffen Oekraïense gemeenschappen.

De financiering zal worden verdeeld tussen organisaties die in Oekraïne en die in de Europese Unie zijn gevestigd. Dit initiatief profiteert van de steun van een groot aantal lokale en buitenlandse humanitaire structuren. Het zijn: Stand With Ukraine, People's Coalition, The Right To Life, DonorUA, Sartlife, Med-Soyuz, Razom, BALU en Ukranian Will Movement.

De resterende financiële middelen zullen worden gebruikt om de langetermijnontwikkeling van het project te ondersteunen. Op de lange termijn is het doel van de initiatiefnemers van deze actie inderdaad om een completer ecosysteem te creëren. Deze laatste zal onder andere gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) en een native token, de ZELIK (ZLK), integreren.

Het Zelenskiy NFT-project is een perfect voorbeeld van hoe blockchain-technologie kan worden gebruikt om sociale doelen te bevorderen. Dankzij dit initiatief wordt het nog gemakkelijker om fondsen te werven om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Dit is een geweldige kans voor liefhebbers van cryptocurrency om de leefomstandigheden van degenen die door dit conflict worden getroffen te helpen verbeteren.

Bronnen: https://www.cointribune.com/analyses/personnalites/ukraine-une-startup-cree-10-000-nft-pour-soutenir-les-refugies-de-guerre/

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world