Nieuw Crypto-schandaal: Celsius Network pauzeert opnames, CEL stort in

De week begint met een nieuwe schok voor de cryptocurrency-markt, aangezien het Celsius-platform vanochtend aankondigde dat het opnames, swaps en overschrijvingen tussen accounts had gepauzeerd.

Celsius Network is een fintech-platform waarmee gebruikers hun cryptocurrencies kunnen inzetten om te lenen en in ruil daarvoor rente te verdienen. Het platform accepteert meer dan 35 cryptocurrencies, waaronder BTC, LTC, ETH en stablecoins zoals USDT, GUSD en DAI. Als gebruikers ervoor kiezen om hun rente-inkomsten te ontvangen in CEL, het native token van het platform, zijn de betalingen 30% hoger.

"Vanwege extreme marktomstandigheden kondigen we vandaag aan dat Celsius stopt met alle opnames, swaps en overschrijvingen tussen accounts. We nemen vandaag deze stap om Celsius in een betere positie te brengen om uiteindelijk aan zijn opnameverplichtingen te voldoen", luidt een verklaring gepubliceerd op het Blog van het Celsius Network.

Het is niet verwonderlijk dat de waarde van al cryptocurrency Celsius (CEL) daalde in het licht van de aankondiging en in 1 uur meer dan de helft van zijn waarde verloor, van $ 0,36 naar $ 0,15.

Maar naast de impact op de native cryptocurrency van Celsius Network, lijkt deze nieuwe zaak ook op de hele cryptocurrency-markt te wegen, Bitcoin heeft bijvoorbeeld zijn val geaccentueerd tot $ 25.000 kort na de aankondigingen van Celsius Network.

Inderdaad, dergelijke gevallen tasten het vertrouwen van beleggers in de hele cryptocurrency-markt aan, vooral omdat de schok van de ineenstorting van TerraUSD en zijn zuster cryptocurrency LUNA nog steeds erg vers in het geheugen van cryptohandelaren ligt.

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world