Meta opent 'metaverse academy' in samenwerking met Frans digitaal trainingsbureau

Meta, het moederbedrijf van Facebook, gaat in samenwerking met een Frans digitaal trainingsbureau een 'metaverse academy' openen.

Met als doel het echte leven te recreëren via augmented of virtual reality en het web van 2D naar 3D te brengen, wordt het metaversum gezien als de volgende grote technologische ontwikkeling van het internet.

Meta's vicepresident voor Zuid-Europa Laurent Solly vertelde persbureau AFP dat de metaverse academy in het eerste jaar gratis ongeveer 100 studenten in twee rollen zal opleiden.

https://www.wionews.com/videos/facebook-owner-meta-gives-an-early-glimpse-of-physical-store-476537/embed

Volgens Frederic Bardeau, mede-oprichter en baas van Simplon, het Franse bedrijf dat met Meta werkt, zal de lesmethode persoonlijk zijn en draaien om projecten, met een focus op de interacties in de virtuele universums en op de 3D-wereld.

De metaverse academie zal elk jaar 20 studenten per stad opleiden die meerdere locaties heeft in steden zoals Parijs, Lyon, Marseille en Nice.

Lees ook | Ouders van tiener klagen Meta aan nadat ze beweerde dat ze aan een eetstoornis leed vanwege Instagram-verslaving

Gericht op diversiteit, zal het doel van de school zijn dat 30 procent van het eerste cohort vrouw is volgens Solly.

Met het doel gekoppeld aan voorspellingen dat toekomstige werkvaardigheden die door werkgevers worden geëist nauw verbonden zullen zijn met de metaverse, is de nieuwe strategische prioriteit van de Amerikaanse technologiegigant in Europa het creëren van 10.000 banen in de komende vijf jaar om een sterke basis te bieden voor het bouwen van de metaverse.

Meta en Simplon benadrukten de noodzaak om nu trainingsprogramma's te ontwikkelen en zeiden dat 80 procent van de carrières die in 2030 zullen bestaan, nog niet zijn uitgevonden.

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world