IBM, EY Lanceren Talent Center of Excellence, Microsoft Metaverse Shake Up, Meer nieuws

Werving, behoud en bijscholing blijven dringende behoeften voor organisaties, zelfs als tekenen suggereren dat de zogenaamde Grote Berusting kan afnemen.

Een nieuw partnerschap tussen Armonk, het in New York gevestigde IBM en professionele dienstverlener EY werd opgericht om deze uitdagingen aan te pakken. Het nieuwe Talent Center of Excellence (COE) is bedoeld om organisaties te helpen met werving, behoud van werknemers en bijscholing, terwijl het ook HR-technologieën transformeert om ze sneller en effectiever te maken.

De bedrijven hebben een gezamenlijke verklaring vrijgegeven waarin wordt uitgelegd dat het Talent Center of Excellence AI en hybride cloudoplossingen zal gebruiken om organisaties te voorzien van talent-, mobiliteits- en transformatiediensten. Concreet zullen de twee bedrijfsoplossingen voor EY-organisatie, personeel, mobiliteit en HR-transformatie samenbrengen met IBM talent transformation business en hybride cloud- en AI-mogelijkheden.

Dit zal AI en automatisering in het wervingsproces duwen om klanten te helpen de ervaring te vereenvoudigen en te stroomlijnen. EY test het zelf uit door te investeren in IBM-automatiserings- en intelligentietechnologie om het te helpen bij het opbouwen en ontwikkelen van een strategie voor het werven van talent, het creëren van een betere gebruikerservaring en het in staat stellen van organisaties om beschikbare vaardigheden en talent beter af te stemmen op vacatures.

Het is niet de eerste keer dat EY en IBM samenwerken. In 2021 ontwikkelden de twee een COE voor financiële dienstverlening. De hybride cloudoplossingen, die beschikbaar zijn op IBM Cloud for Financial Services en zijn gebouwd met Red Hat OpenShift, combineerden IBM-technologie en de ervaring van EY-teams in het werken met financiële instellingen. Het doel in dat geval was om bedrijfstransformatie, cloudmigratie, risicobeheer en compliance mogelijk te maken in bedrijven die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening om hun digitale transformatiestrategieën te stimuleren.

Bij de lancering van de eerste COE in april 2021 verklaarde IBM dat het dit soort cloudaanbiedingen als essentieel zag voor het vergroten van de cloudadoptie in sterk gereguleerde sectoren zoals financiële diensten. In dat stadium begon het asset performance management, koolstofboekhouding en werkplekinzichten via de cloud aan te bieden.

De nieuwste COE voegt wervings- en werknemerservaringselementen toe aan de mix. Het sluit ook aan bij de verklaarde doelstellingen van IBM CEO Arvind Krishnan om het bedrijf te heroriënteren om zijn technologie en zakelijke expertise te optimaliseren, terwijl het zijn hele portfolio heroriënteert rond hybride cloud en zijn netwerk van zakelijke partners uitbreidt.

Microsoft Metaverse Leader stopt ermee

De metaverse ambities van Microsoft namen deze week een nieuwe wending met de aankondiging van het vertrek van HoloLens-chef Alex Kipman. Volgens berichten in Business Insider nam Kipman, die de augmented reality-drive van Microsoft had geleid, ontslag nadat beschuldigingen van verbale en seksuele intimidatie naar voren kwamen.

Microsoft vervangt HoloLens-baas Alex Kipman na beschuldigingen van wangedrag, waardoor de toekomst van zijn augmented reality-bril in twijfel wordt getrokken https://t.co/Varo7xTTPx– Bloomberg (@business) 8 juni 2022

Terwijl Redmond, Wash.-based Microsoft de rapporten nog moet bevestigen of ontkennen, heeft GeekWire een interne e-mail van Microsoft Cloud-baas Scott Guthrie verkregen, die luidt: "We hebben wederzijds besloten dat dit het juiste moment is voor hem om het bedrijf te verlaten om andere kansen na te streven." Guthrie verwijst niet naar de aantijgingen.

"In de afgelopen maanden hebben Alex Kipman en ik gesproken over het pad van het team in de toekomst. We hebben onderling besloten dat dit het juiste moment is voor hem om het bedrijf te verlaten om andere kansen na te streven."

Vanuit een technologisch perspectief is het vertrek van Kipman belangrijk omdat het een reorganisatie van het bedrijf bespoedigt, waarbij de Mixed Reality Hardware-groep van het bedrijf wordt geïntegreerd in de Windows & Devices-organisatie.Het verplaatst naar verluidt ook zijn Mixed Reality Presence and Collaboration-groep – die het Mesh mixed reality-platform huisvest – onder Corporate Vice President Jeff Teper die Microsoft 365 Collaboration leidt.

In dit opzicht geeft de e-mail een indicatie van waar Microsoft de metaverse naartoe ziet gaan. Het luidt: "Het creëren van overtuigende metaverse samenwerkingservaringen – vooral in Teams – is van cruciaal belang, en de Microsoft Mesh SDK wordt steeds meer een integraal onderdeel om dit te leveren."

Hoewel het nog maar de vraag is wat de gevolgen hiervan op de lange termijn zullen zijn, is het een belangrijke ontwikkeling voor de plannen van Microsoft in de metaverse – een metaversum dat duidelijk gericht zal zijn op de onderneming.

Apple upgradet e-mail

Ondertussen is er deze week van Apple nieuws dat het eindelijk dichter bij Gmail en andere e-mailserviceproviders komt met de release van een aantal nieuwe functies die gericht zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring.

De nieuwe functies zullen beschikbaar zijn voor macOS Ventura, iPadOS 16 en iOS 16 bij de release dit najaar.

De nieuwe e-mailfuncties, die eerder deze week werden aangekondigd op de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC 2022), omvatten slimme zoeksuggesties, die gedeelde inhoud en meer naar voren brengen wanneer u naar e-mailberichten begint te zoeken.

Het introduceert ook de populaire "een e-mailbericht verwijderen" -functionaliteit, die een venster van 10 seconden biedt om een vers verzonden bericht te annuleren voordat het de inbox van de ontvanger bereikt. Met een nieuwe geplande verzendfunctie kunnen gebruikers precies opgeven wanneer een e-mail moet uitgaan.

Hoewel het geen enorme revisie is, vertegenwoordigen deze wel de eerste veranderingen in de Apple-e-mailervaring in een flink aantal jaren en geven ze aan dat Apple misschien gewoon naar zijn gebruikers luistert.

Bitwave-upgrades openen nieuwe wegen naar Web3

Bitwave, gevestigd in Austin, Texas, heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd die zijn ontworpen om bedrijven toegang te bieden tot nieuwe vormen van digitale activa. Het bedrijf biedt belasting- en boekhoudsoftware om transacties in de cryptocurrency-wereld te volgen.

De toevoegingen omvatten drie nieuwe modules, nieuwe DeFi-protocollen (ondersteuning voor online marktplaatsen waarmee gebruikers producten en diensten wereldwijd kunnen uitwisselen), evenals blockchain- en uitwisselingsondersteuning.

Volgens het bedrijf ondersteunt het platform nu Ethereum Virtual Machine (EVM), Solana en ImmutableX-gebaseerde niet-fungibele tokens (NFT's), evenals een nieuwe geavanceerde boekhoudmodule met impairment en compliance-ready behandelingen.

In een verklaring over de upgrades legde Bitware CEO en mede-oprichter Pat White uit dat de nieuwe boekhoudmodule is gebouwd voor organisaties die zich richten op financiële rapportage en impairment testing, waarbij de waarde van de activa van een organisatie snel wordt getest in tegenstelling tot het typische tijdsintensieve, handmatige proces dat momenteel in gebruik is.

Het heeft ook op rollen gebaseerd toegangsbeheer toegevoegd voor organisaties die boekhoudkundige rollen en verantwoordelijkheden moeten definiëren. Onder de andere upgrades omvat ondersteuning voor meer dan 10 nieuwe blockchains en uitwisselingen.

Devo haalt $ 100 miljoen op

Tot slot kondigde cloud-native logging- en beveiligingsanalysebedrijf Devo Technology deze week $ 100 miljoen aan Series F-financiering aan. Dit brengt de waardering van het in Cambridge, Massachusetts gevestigde bedrijf op $ 2 miljard.

De financiering werd geleid door Eurazeo samen met bestaande investeerder Insight Partners, Georgian, TCV, General Atlantic, Bessemer Venture Partners, Kibo Ventures. Devo heeft in zijn 11-jarige geschiedenis in totaal $ 500 miljoen opgehaald.

Volgens een verklaring van het bedrijf zal Devo het geld gebruiken om uit te breiden naar nieuwe verticals en regio's, met name de publieke sector en de regio Azië-Pacific (APAC).

Het nieuws komt op een moment van toegenomen bewustzijn van cyberbeveiligingsvereisten. In februari kondigde Devo aan dat het was aangewezen als Federal Risk and Authorization Management Program's (FedRAMP) "In-Process" en verwacht in het najaar van 2022 volledige autorisatie te bereiken.

Het bedrijf publiceerde in mei ook onderzoeksresultaten waaruit bleek dat de AI-vaardigheden van cybercriminelen die van de bedrijven die AI installeren om zichzelf te beschermen, overtreffen. Meer dan 30% van de cybersecurity-professionals die reageerden op de enquête gaf toe dat kwaadwillende actoren meer bedreven waren in het gebruik van AI om hun organisaties aan te vallen dan in het gebruik van AI voor defensie.

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world