StepN blockchain-spel: Ponzi-schema of niet?

Al enige tijd vallen critici op de Move-to-Earn blockchain-games met betrekking tot hun winnende systeem. Inderdaad, veel gebruikers beweren dat ze het Ponzi-schema gebruiken om spelers te belonen. De meest sceptische vraag over de herkomst van de fondsen en ook over de middelen die worden gebruikt om ze te verwerven. Is het StepN-spel een Ponzi?

STEPN_Application_Cryptocurrency_Cryptomonnaie_DDoS

Het Ponzi-schema, hoe werkt het?

Het Ponzi-schema bestaat uit het betalen van mensen op het netwerk met het geld dat door nieuwkomers wordt gebracht, enzovoort. Gebruikers die al op het systeem aanwezig zijn, moeten dus nieuwe gebruikers werven om meer geld te verdienen. Dit gebeurt via een sponsorsysteem waarbij de sponsor een deel van het geld ontvangt van zijn petekind die dan zijn eigen sponsor moet betalen. Daarom verdienen de mensen aan de top veel meer dan degenen aan de onderkant van de piramide.

Het is een frauduleus en ongeoorloofd concept in al zijn vormen. Maar veel critici beweren dat het Move-to-Earn-spelsysteem op de een of andere manier nauw verwant is aan het Ponzi-schema.

StepN vertrouwt op tokens om de stabiliteit te garanderen

Rekening houdend met dit proces, zou de eerste StepN-speler echter de rijkste van allemaal moeten zijn. Er zijn momenteel zelfs duizenden spelers op de applicatie. Dit is echter niet het geval.

Het Move-to-Earn StepN-spel is gebaseerd op twee tokens om de stabiliteit ervan te garanderen. Allereerst  is er hetGST-tokenhulpprogramma, dat oneindig op het netwerk wordt gegenereerd, bij elke actie van de spelers (verbetering van sneakers, aankoop van nieuwe paren, enz.). Hoe meer GST er is, hoe meer de waarde ervan afneemt. Dan is er het GMT-governance-token, dat beperkt is in aantal en spelers in staat stelt deel te nemen aan bepaalde beslissingen van de applicatie.

Spelersvergoeding op StepN

Het beloningssysteem op StepN is afhankelijk van de investeringen van de spelers. Er is een basisbeloning voor klassieke sneakers. Bovendien is er elke dag een limiet aan inkomsten om misbruik op de applicatie te voorkomen. Spelers hebben de mogelijkheid om hun dagelijkse uitbetaling en beloningen te verhogen door hun basketbal te upgraden of nieuwe paren te kopen in de app.

Don Crypto, een doorgewinterde speler op StepN, heeft meer dan $ 15.000 geïnvesteerd om zijn winst te maximaliseren. Hij gelooft dat hij op een gegeven moment zal kunnen profiteren van zijn rendement op investering en veel geld zal gaan verdienen aan deze app.

Conclusie

Zijn Move-to-Earn-spellen Ponzi-schema's? Op het eerste gezicht is dit niet het geval, ook al lijken sommige applicaties er zo uit. Als het gaat om StepN, worden spelers betaald op basis van hun investering, niet nieuwe spelers die op het netwerk aankomen. Maar zijn er blockchain-toepassingen die dit systeem daadwerkelijk gebruiken?

Ontvang een samenvatting van het nieuws in de wereld van cryptocurrencies door u te abonneren op onze nieuwe dagelijkse en wekelijkse nieuwsbriefservice, zodat u niets van de essentiële Cointribune mist!

Bronnen: https://www.cointribune.com/tribunes/tribune-crypto-et-gaming/stepn-ponzi/

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world