UITBREIDING VAN DE WEB3-GRENZEN MET ONS NIEUWE FONDS 'LEDGER CATHAY CAPITAL' VAN € 100 MILJOEN

Door Michael Louzado, VP Strategy, M&A & Ventures bij Ledger.


Dingen om te weten:


– We hebben zojuist een durfkapitaalfonds van € 100 miljoen in een vroeg stadium gelanceerd, Ledger Cathay Capital, in samenwerking met Cathay Innovation, om de volgende miljard gebruikers op Web3 aan boord te krijgen.

Onder leiding van Denis Barrier van Cathay Innovation en Pascal Gauthier van Ledger en mijzelf, zal onze nieuwe onderneming wereldwijd investeren in Seed to Series A-bedrijven die zich richten op opkomende DeFi, beveiliging, infrastructuur, digitale eigendomstechnologieën, protocollen en meer. 

Ledger Cathay Capital streeft ernaar het volledige potentieel van Web3 te ontsluiten en de volgende miljard gebruikers te bereiken, terwijl veiligheid en vertrouwen op schaal worden gewaarborgd.


– De link naar de volledige presentatie vind je hier.


In de afgelopen jaren heeft het crypto-ecosysteem een enorme groei doorgemaakt, wat een reeks use cases inluidde, waaronder DeFi, DApps, DAO's en NFT's. Maar hoewel deze trend laat zien hoe ver we zijn gekomen, bevinden we ons nog steeds in de begindagen van een grote digitale verschuiving.

Laten we een groot plaatje nemen. Het internet bevindt zich in een nieuwe fase van ontwikkeling en gaat over van een "read-write" naar een "read-write-own" model. Deze door crypto aangedreven revolutie verandert de manier waarop we eigendom en waarde beschouwen en brengt tegelijkertijd aanzienlijke beveiligingsuitdagingen met zich mee. De afgelopen 7 jaar heeft de crypto-acceptatiegraad hetzelfde patroon gevolgd als het internet in de jaren 1990. Als deze trend standhoudt, voorspellen rapporten dat er in 2027 tussen de 1 en 1,6 miljard gebruikers zullen zijn.

Dit aankomende internettijdperk zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden door een enorme golf van tokenisatie, waardoor programmeerbaarheid en digitaal eigendom naar alle activa worden gebracht. Je zou je kunnen afvragen: tokenisatie van wat precies? Van geld, kunst, aandelen tot identiteit, alles wat waardevol is, wordt omgezet in tokens, ingelogd op blockchains en beheerd door individuen in plaats van derden. Tegen 2027 zal naar verwachting 10% van het bbp van de wereld worden opgeslagen op openbare blockchain-technologie, wat neerkomt op een markt van $ 13,4 biljoen Amerikaanse dollars.

DE WEB3-REVOLUTIE AANDRIJVEN MET LEDGER CATHAY CAPITAL

Ledger's North Star moet veiligheid en gebruiksgemak bieden voor zowel investeerders als instellingen die betrokken zijn bij Web3. Maar naarmate we blijven groeien, groeien ook onze ambities. Onze nieuwe onderneming van € 100 miljoen, Ledger Cathay Capital, is gericht op het ontsluiten van de kansen van Web3 voor ondernemers over de hele wereld.

Gesteund door Bpifrance zal Ledger Cathay Capital investeren in projecten in een vroeg stadium met betrekking tot crypto, DeFi, blockchains, NFT's, DAO's en de tokenisatie van alles, met de nadruk op ondernemers die een veilige, gedecentraliseerde toekomst bieden aan de volgende miljard gebruikers. Ledger Cathay Capital zal wereldwijde middelen en netwerken ontsluiten, waardoor makers en oprichters het kapitaal, de tools en de ongeëvenaarde industrie toegang krijgen om vanaf het allereerste begin op schaal te innoveren.

Wij geloven in een toekomst waarin mensen echt eigenaar zijn van hun digitale activa en communiceren met Web3 en de Metaverse met volledige controle en beveiliging. We zijn er trots op een rol te spelen in het versnellen van de Web3-beweging en tegelijkertijd de hoogste beveiligingsnormen vast te stellen.

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world