Crypto PayPal: PayPal integreert in toenemende mate het Web3 en cryptocurrencies

De uitbreiding van cryptocurrencies is een zegen en een vloek, afhankelijk van de positionering. Hoewel deze digitale activa voor sommigen bronnen van veel winst zijn, zijn ze ook een oorzaak van verliezen voor anderen. Om dit te overwinnen en de evolutie te volgen, integreren steeds meer bedrijven de blockchain en het Web3. Onder deze, PayPal.

cryptovalj

PayPal en cryptocurrencies: een verhaal dat teruggaat!

Naarmate de wereld elke dag een beetje digitaler wordt, voelen beleggers zich gedwongen om de trend te volgen om hun winsten te behouden. Het gaat echter niet alleen om individuen, want steeds meer bedrijven sluiten zich aan. In 2020 zette de betaalgigant zijn eerste stappen in crypto. Om dit te doen, heeft het zijn gebruikers in staat gesteld om cryptocurrencies te houden, verkopen en kopen.

Het experiment lijkt een succes te zijn sinds in 2021, PayPal zijn beroemde "Checkout with Crypto" lanceert. Dit laatste maakt het mogelijk om betalingen te doen in native crypto's in miljoenen online bedrijven. Het bedrijf experimenteert en frequenteert dus de blockchain. Evolutie is echter een constant iets. Daardoor moet het elke dag oplossingen vinden om zoveel mogelijk klanten aan te trekken en te behouden.

In hetzelfde jaar kocht PayPal Curv, een bedrijf dat gespecialiseerd is in crypto-beveiliging. Hoewel mensen de mogelijke creatie van een native stablecoin vermoeden, vergroot deze buy-out het bereik van geruchten. De gigant blijft ondertussen zijn inspanningen intensiveren om de blockchain te integreren en te adopteren. Ongeacht de geruchten over de PayPal Coin gaat hij door op zijn weg en keert in 2022 terug met geweldig nieuws.

Op 7 juni kondigde het bedrijf aan dat Amerikaanse gebruikers nu crypto's van hun accounts naar externe beurzen en portefeuilles kunnen overbrengen. De uitbreiding van zijn diensten stelt gebruikers van het platform in staat om overschrijvingen te doen van hun crypto-portemonnee PayPal. 

De netwerkkosten variëren echter afhankelijk van de bewerking. Voor interne overschrijvingen van PayPal naar PayPal zijn de kosten nul. Dat wil zeggen dat er geen kosten in mindering worden gebracht. Voor externe overdrachten zijn de netwerkkosten echter voor rekening van de klanten. Alle stappen die tot nu toe zijn gezet, zijn slechts een gevolg van technologische ontwikkelingen. 

Technologische evolutie en de toekomst van bedrijven

Sinds de komst van Web3, blockchain en cryptocurrencies zijn verschillende bedrijven gedwongen om hun strategieën te herzien. Inderdaad, de ontwikkeling gaat door veel details. Het volgen van de trend kan een voordeel zijn als ze willen evolueren en in de loop van de tijd willen meegaan. Zoals op veel gebieden woedt er concurrentie in de online betalingsindustrie.

Met 426 miljoen actieve accounts zou je verwachten dat PayPal geen concurrenten heeft. Maar dat is nog lang niet het geval. Hoewel het bedrijf handel in meer dan 202 markten mogelijk maakt, wordt zijn bekendheid het grootste probleem. 

Inderdaad, hoewel het de bekendste in zijn sector is, is de reus van online betalingen verre van de meest geliefde. Met concurrenten die voortdurend zijn plaats willen innemen, is evolutie niet langer een keuze. De beste worden kan soms gemakkelijk zijn, maar de beste blijven is een ander verhaal. 

Naarmate meer en meer bedrijven beginnen met cryptografie, wordt het aansluiten bij de beweging van het grootste belang. Eerder dit jaar integreerde een van zijn directe concurrenten een vergelijkbare functie op zijn platform. In tegenstelling tot PayPal zei Robinhood dat er geen transactiekosten zouden zijn. Dit, zelfs voor externe overdrachten. Sinds april konden twee miljoen klanten digitale assets overzetten op het platform.

Technologische evolutie dwingt veel bedrijven om te groeien. In deze ontwikkeling moet rekening worden gehouden met veel strategieën om aan de top te blijven. Voor PayPal is een intensievere acceptatie van blockchain en cryptocurrencies een gigantische stap die nodig is om zijn positie te behouden. De concurrentie is echter zwaar! Ondanks zijn bekendheid is het bedrijf niet immuun voor gevaar. 

Bronnen: https://www.cointribune.com/blockchain/entreprises/crypto-paypal-paypal-integre-de-plus-en-plus-le-web3-et-les-cryptomonnaies/

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world