NA CELSIUS IS HET CRYPTO-UITLEENPLATFORM FINBLOX ER OP ZIJN BEURT SLECHT AAN TOE

Gesteund door het investeringsfonds Three Arrow Capital dat momenteel in beroering is, heeft Finblox een reeks maatregelen aangekondigd die bindend zijn voor zijn gebruikers.

Er beginnen steeds meer verbanden te worden gelegd tussen de spelers in het crypto-ecosysteem. Inderdaad, de ineenstorting van de Terra-blockchain tijdens de crypto-crash van vorige maand – die met name het gevolg had van het destabiliseren van bepaalde tokens, waaronder de stETH – leidt tot de ondergang van andere spelers.

Na het Celsius-leenplatform dat sinds maandag de tegoeden van zijn 1,7 miljoen gebruikers bevriest, is het de beurt aan het uitleenplatform (ook wel stakingsplatform genoemd) Finblox om er slecht aan toe te zijn.

RECLAME

Tot 90% rendement

Ter herinnering, een stakingsservice is een lening van cryptocurrencies op een blockchain voor rente. Finblox, opgericht in 2020, dat 15.000 gebruikers claimt, biedt rendement op 23 crypto-activa, sommige variërend van 5% voor bitcoin of ether, 12% voor binancecoin of tot … 90% op Axie Infinity.

Donderdag kondigde het leenplatform beperkende maatregelen aan voor zijn gebruikers, in een context van daling in de cryptocurrency-markt. Het legt nu een opnamelimiet op aan zijn gebruikers ($ 500 per dag, $ 1.500 per maand) en heeft de distributie van beloningen moeten stoppen. Tot nu toe konden gebruikers hun geld "op elk moment" opnemen. Dit is wat er altijd op haar site staat, op het moment van schrijven van dit artikel.

Waarom heeft het zo'n stap gezet? Het bedrijf is gelieerd aan het Singaporese investeringsfonds Three Arrow Capital (3AC), waarvan de solvabiliteitskwestie werd opgeworpen nadat het fonds een positie van $ 400 miljoen had geliquideerd. Het fonds bevindt zich om vele redenen in beroering, in een algemene context van dalen in de cryptocurrency-markt, waaronder die van het investeren in de Terra-blockchain die vorige maand instortte.

Verschillende grote investeerders in de hoofdstad

3AC, dat $ 10 miljard beheert, had geïnvesteerd in veel bedrijven in het crypto-ecosysteem … waaronder Finblox. Finblox werd gesteund door andere grote investeerders, zoals de Amerikaanse durfkapitaalgigant Sequoia.

RECLAME

"We hebben samengewerkt met meer dan 8 partners en protocollen, waaronder 3AC, om rendement te genereren en het risico zo eerlijk mogelijk te spreiden", geeft Finblox toe. "Finblox zal er alles aan doen om de fondsen van onze gebruikers te beschermen en onze diensten in hun geheel te herstellen", aldus het bedrijf.

Ter herinnering, op maandag kondigde het Amerikaanse cryptocurrency-uitleen- en stakingsplatform Celsius, dat ongeveer $ 12 miljard aan beheerd vermogen claimt, aan dat het zijn klanten niet langer toestaat hun geld in cryptocurrencies op te nemen of over te dragen.

Op donderdag verbrak Celsius de stilte en zei dat het 24 uur per dag werkte om het probleem op te lossen, in een poging enkele vragen van zijn gebruikers te beantwoorden. Maar de tijd begint lang te worden voor zijn gebruikers die zich op een doodlopende weg bevinden.

Pauline Armande

bron: https://www.bfmtv.com/crypto/blockchain/apres-celsius-la-plateforme-de-prets-en-cryptos-finblox-est-a-son-tour-mal-en-point_AV-202206170324.html

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world