Amerikaans advocatenkantoor brengt dagvaarding uit in de vorm van een NFT

In wat een historische juridische ontwikkeling voor de crypto-industrie zou kunnen zijn, diende het Amerikaanse advocatenkantoor Holland & Knight een verdachte met een tijdelijk bevel voor het proces als een niet-fungibel token (NFT), handelend in een rechtszaak waarbij zijn cliënt, de crypto-uitwisseling LCX, betrokken was.

Bron: Adobe/Vitezslav Vylicil

Voor het "eerst in de geschiedenis" was "een tijdelijk contactverbod (TRO) aan een verdachte betekend via NFT", aldus de uitwisseling:

"Deze innovatieve methode om een anonieme verdachte te dienen is goedgekeurd door het Hooggerechtshof van New York en is een voorbeeld van hoe innovatie legitimiteit en transparantie kan brengen in een markt die volgens sommigen onbestuurbaar is."

Evenzo -ERR:REF-NOT-FOUND-tweette Monty Metzger, CEO en oprichter van LCX, dat de rechterlijke uitspraak "een historische mijlpaal markeert voor de blockchain- en crypto-industrie, als een teken van volwassenheid en nieuwe transparantie." 

In een verklaring zei Holland & Knight dat de NFT-dagvaarding is gemaakt en naar de verdachte is gevlogen door het asset recovery-team van het advocatenkantoor. Ze noemden het een 'servicetoken' of 'NFT-service'. 

Het on-chain proces, zei LCX, is te vinden op de Ethereum (ETH) blockchain.

De zaak betreft een hack van de beurs die in januari plaatsvond. LCX zei in een verklaring dat de diefstal resulteerde in het verlies van bijna $ 8 miljoen aan cryptocurrencies, maar ongeveer 60 procent van de gestolen fondsen werd bevroren. De aanval was gericht op een van de e-wallets van de exchange.

"Alle andere LCX hot wallets en vertrouwelijke klantgegevens werden niet beïnvloed door dit beveiligingsincident", aldus de verklaring.

Wetshandhavingsinstanties uit de Verenigde Staten, Liechtenstein, Ierland en Spanje, die deelnamen aan een internationaal onderzoek, volgden de fondsen die werden witgewassen door de tornado Cash crypto-mixer en identificeerden de betrokken piratenportemonnees.

Ongeveer 500 ETH zijn bevroren op grond van een Liechtensteins gerechtelijk bevel dat door de wetshandhaving in Ierland op Coinbase Europe is betekend, en nog eens $ 1,3 miljoen is bevroren door het Centre Consortium op basis van een Amerikaans gerechtelijk bevel verkregen van het Hooggerechtshof van New York, LCX zei.

Bron: https://fr.cryptonews.com/news/first-time-ever-us-law-firm-airdrops-nft-subpoena-in-exchange-hack-case-fr.htm

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world