Op het kruispunt van bankieren en cryptocurrency haalt Coinhouse € 40 miljoen op

De "eerste Europese cryptobank" voegt een speler in traditionele financiën toe aan zijn investeerders. Nogal een symbool.

Coinhouse cryptobank

Amper vijf maanden na het ophalen van €15 miljoen is Coinhouse weer in het nieuws met een ronde van €40 miljoen. Onder de nieuwe investeerders, een speler in traditionele financiën, de Frans-Duitse private bank Oddo BHF. Nogal een symbool voor het Coinhouse-platform, dat nooit bedoeld is geweest om van crypto's een nieuw gedecentraliseerd financieel kader te maken en ver van traditionele financiën. Het leidmotief: "de eerste Europese cryptobank" worden.

Een kosteneffectief model

Met 500.000 individuele klanten en meer dan 1.000 zakelijke klanten heeft Coinhouse geen moeite om fondsen te vinden. Het moet gezegd worden dat het sinds oktober 2020 beweert dat zijn model winstgevend is. Grotendeels dankzij de activiteit van het adviseren en ondersteunen van bedrijven, die proberen dichter bij digitale activa te komen door marketingmotivatie (aankoop van land in het metaverse) of economisch (houd cryptocurrencies).

Coinhouse, de enige Franse speler (PSAN) die internationaal bekend is tegen Onder andere Coinbase, Binance, Crypto.com, weegt helemaal niet hetzelfde gewicht als zijn concurrenten. Maar met zijn cryptobankbenadering en een solide model is het een van die zeldzame spelers die geen grote problemen ondervindt in deze tijden van marktroes. Coinbase bevindt zich daarentegen in een zeer delicate positie.Om zijn klanten te behouden en de periodes van algehele daling van crypto-transacties glad te strijken, biedt Coinhouse spaarboeken tegen een jaarlijks vast tarief tussen 5 en 6%.

Nieuwe producten

Het investeringsprogramma bij Coinhouse zal zich met name richten op nieuwe producten. We kunnen de komst van betalingsoplossingen voorzien, evenals een veilige oplossing om zijn cryptocurrencies met sterke garanties op te slaan. Inderdaad, de meest ervaren klanten geven er de voorkeur aan om hun digitale activa op te slaan op fysieke sleutels zoals die van Ledger of persoonlijke portefeuilles zoals Metamask. Ter herinnering, Coinhouse werkt ook samen met Société Générale en Casino aan een stablecoin ondersteund door de euro.

Sprekend over zijn nieuwe investeerders en professionele klanten, legde Coinhouse mede-oprichter en CEO Nicolas Louvet uit: "Traditionele spelers in de financiële wereld en aandelenbeleggers beginnen het enorme potentieel van de cryptomarkt te begrijpen, ondanks de cycli en de omwentelingen met betrekking tot het innovatiepotentieel en de jeugd."

Het doel op korte termijn is om de omzet in het buitenland dit jaar te verdubbelen. In Zwitserland, bijvoorbeeld, heet een van zijn belangrijkste concurrenten SEBA Crypto en is al uitgebreid naar 25 internationale markten (met name in Azië). Hij vermenigvuldigde ook zijn inkomen met 10.

Bron: https://www.presse-citron.net/a-la-croisee-de-la-banque-et-de-la-cryptomonnaie-coinhouse-leve-40me/

More From My Blog

let's stay connected

Receive free training on WEB 3.0!

stay informed about the web 3.0 world